Android besturingssysteem

Het besturingssysteem Android

Om met een computertablet of een smartphone op internet te kunnen, dienen deze apparaten voorzien zijn van een specifiek besturingssysteem.

Dit systeem (de motor zeg maar die toelaat op het internet te geraken) werd door Google ontwikkeld en heeft de naam Android meegekregen.

De Open Source basis van Android werd gevormd door Linux en buiten het softwarematige besturingssysteem zelf, betreft Android eveneens het platform (de gebruikersomgeving) en de interface.

 

 

Google & C°

Het zal niemand verbazen dat de grote GSM-fabrikanten nauw met Google samenwerken om dergelijk gemeenschappelijk platform te realiseren.

Samenvattend is het de bedoeling dat specifieke apparaten zeer binnenkort met het internet verbonden kunnen worden om alle moderne applicaties zoals audio, video, gps, e-mail, enz... binnen handbereik te hebben. Daar meeste internetgebruikers nu nog letterlijk vastzitten aan hun computer of laptop. Jawel wi-fi biedt enigzins bewegingsvrijheid, maar met mobile technology (via het mobiele internet) wordt getracht de alsnog geografische beperkingen tot quasi nihil te herleiden.

Wilt u meer informatie?