Mobiele apparaten

De iPad van Apple

Met een iPad of iPhone is het reeds enige tijd mogelijk om op het internet zijn ding te doen, maar wat is een iPad juist?

Wel, voor zij die niet vertrouwd met het apparaat zijn, lijkt de iPad misschien op het eerste zicht op een mini beeldscherm.

En misschien is het dat ook wel... met die info dat dit mini-scherm de mogelijkheid biedt om zeer makkelijk op het net te komen.

 

De iPad gebruikt het IOS (Operating System van Apple, eveneens gebruikt in iPhone en iPod), daar waar andere mobiele technologie-apparaten het Android besturingssysteem (of Windows Mobile of ander OS) zullen gebruiken.

Het grote verschil met de (tot voor kort) traditionele apparaten (u weet wel: een computer of een laptop) is dat men kan gaan surfen vanaf een uiterst compact apparaat. Het mini-scherm is niet dik, niet groot, niet zwaar, maar wel functioneel. Men kan met een i-pad niet bellen.

 

Wie Apple zegt, zegt Microsoft (als het over directe concurrentie gaat toch).

Het spreekt voor zicht dat ook de iPad niet als alleenheerser op de markt van mobiele technologie zou blijven...

 

Computertablets, MID, E-Book, ...

Daar waar de iPad van Apple misschien de meest bekende is, bestaat er een ruim gamma aan andere computertablets.

Kenmerkend aan deze apparaten is steeds dat ze zo compact mogelijk zijn opgebouwd om bewegingsvrijheid (en dus mobiliteit) te verhogen.

Deze niet-Apple tablets gebruiken allen specifiek besturingssysteem en hebben geen belfunctie.

 

Smartphones

Buiten de iPad en computertabs is het ook mogelijk om websites te bezoeken, mailberichten te versturen, e.d. vanuit de zogenaamde smartphones. Deze GSM's bevatten de IOS (wat de iPhone betreft), het Android beheerssysteem, Windows Mobile (voor de grotere spelers op de communicatiemarkt) of nog een ander besturingssyteem. Buiten het bellen kan een gebruiker met zijn smartphone dus ook on-line andere toepassingen gebruiken.

 

Nu reeds zijn de meeste smartphones voorzien op de mogelijk om gps te integreren op het apparaat.

Gezien de afmetingen van mobiele telefoons, wordt verwacht dat deze in de toekomst ook steeds meer en meer zullen gebruikt worden bij andere mobiele technologie toepassingen.

Wilt u meer informatie?